Zdeněk Mořkovský

Bio

V Zašové žije od narození. Výjimkou bylo pár strávených let v obci Kateřinice, odkud pochází jeho žena.

Je ženatý a má dvě děti. Vystudoval strojní průmyslovku na Vsetíně, ale kvůli transformaci ekonomiky v 90.letech a s tím spojeným útlumem tradiční strojařské výroby nepokračoval v tomto oboru. Pracoval u Policie české repuliky, později jako mechanik v závodě na výrobu světelné techniky a v současné době završuje náročné zkoušky na strojvedoucího osobní železniční dopravy.

Před lety se aktivně snažil řešit důsledky narůstající automobilové dopravy v místní časti obce “Na Hliníku” - stará cesta na Zubří. Organizoval petici za zklidnění dopravy - umístění retardérů, včetně doplnění dopravního značení. Přestože petici podpořilo přes 80 lidí, vedení obce ji ignorovalo. Zdeněk má vrozený smysl pro spravedlnost, tudíž těžko přenáší přes srdce různé druhy nespravedlnosti konané vedením obce a proto se letos nabídl Janu Bolkovi, že rozšíří jeho kandidátku pro volby do zastupitelstev obcí.

Vzhledem k tomu, že žije v Zašové ze všech kandidátů nejdéle, z práce u Policie má zkušenosti z oblasti dopravy, bezpečnosti a kriminality, byl zvolen za lídra kandidátky.